Times of Suriname

Aanschuive­n in Frankrijk: 955 kilometer file door vakantiega­ngers

-

BORDEAUX Vakantiega­ngers die naar Frankrijk gaan, of door het land heen moeten op weg naar hun bestemming, kunnen rekenen op flinke vertraging­en. In Frankrijk staat 955 kilometer file, meldt de ANWB.

Fransen zijn massaal op weg naar het zuiden en westen van het land. Veel mensen gaan op vakantie. Ook zijn reizigers onderweg voor een lang weekend, omdat dinsdag in Frankrijk een feestdag is: quatorze juillet.

Door twee ongelukken op de A7 richting de Middelland­se Zee liep de vertraging tussen Vienne en Avignon op tot meer dan twee uur. Rond 12.00 uur vanmiddag stond er 955 kilometer file.

Twee uur vertraging

Ook op de route naar het zuidwesten via Tours en Bordeaux (A10) is veel verkeer. Daar is de vertraging ook meer dan twee uur. Later vanmiddag neemt de drukte af, zo is de verwachtin­g.

In Zwitserlan­d is de Gotthardtu­nnel (A2) hét knelpunt met anderhalf uur vertraging voor het verkeer naar het zuiden. In Oostenrijk loopt de wachttijd op tot anderhalf uur voor de Karawanken­tunnel op de A11 naar Slovenië.

(RTL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname