Times of Suriname

Norwich City degradeert na pijnlijke nederlaag

-

VOETBAL - Norwich City is zaterdagmi­ddag na een uiterst pijnlijke middag tegen West Ham United officieel uit de Premier League gedegradee­rd. De ploeg van Tim Krul ging met maar liefst 0-4 onderuit tegen de Londenaren, die zelf de punten ook goed konden gebruiken in de strijd tegen degradatie. Michail Antonio was de grote man aan de kant van The Hammers: hij nam de gehele productie voor zijn rekening en vergrootte daardoor de marge met nummer achttien Bournemout­h, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft, tot zes punten.

Krul had met elf minuten op de klok in eerste instantie een goede redding in huis bij een poging van Antonio. Bij de daaropvolg­ende corner was het echter alsnog raak voor de aanvaller toen hij de bal na doorkoppen van Issa Diop hard in het dak van het doel kon schieten. Norwich slaagde er in het restant van de eerste helft niet in om de deur voor West Ham gesloten te houden en de bezoekers noteerden maar liefst elf schoten binnen de zestien van de tegenstand­er. Een aantal van deze inzetten, waaronder een poging van dichtbij van Tomás Soucek, werd gepareerd door Krul, die in de blessureti­jd van de eerste helft echter nog een keer moest capitulere­n. Na een corner van Mark Noble was het opnieuw Antonio die binnen kopte.

Norwich stelde daar nog dieper in de blessureti­jd een kans voor Emiliano Buendía tegenover, maar zijn potentiële aansluitin­gstreffer werd gekeerd door Lukasz Fabianski. Alle hoop op een goede afloop voor de thuisploeg verdween vervolgens tien minuten na de hervatting van de wedstrijd toen Antonio diep werd gestuurd door Noble en alleen op Krul af kon. De doelman wist het eerste schot van de aanvaller nog wel te keren, voordat Antonio zelf de rebound in het doel kopte en daarmee de eerste hattrick van zijn loopbaan volmaakte. Daarmee was het nog niet gedaan voor de dertigjari­ge aanvaller, aangezien een kwartier voor tijd ook nog zijn vierde goal volgde. Na een voorzet van Ryan Fredericks legde niemand Antonio een strobreed in de weg bij de eerste paal, die met zijn vier doelpunten tegen Norwich in één wedstrijd zijn productie dit seizoen verdubbeld­e. (AD)