Times of Suriname

Guardiola dwarsboomt plannen Ajax

-

VOETBAL - In navolging van Ajax en Tottenham Hotspur mengt Manchester City zich in de strijd om Pierre-Emile Höjbjerg los te weken bij Southampto­n, zo meldt de Daily Record. Volgens de Britse krant was Tottenham Hotspur er vrij zeker van dat de concurrent­iestrijd met Ajax te winnen viel, maar vormt de belangstel­ling vanuit het Etihad Stadium een ‘serieuze zorg’ voor de Londenaren.

Na het afstaan van de landstitel aan Liverpool is Manchester City van plan om de selectie te voorzien van een kwaliteits­impuls. Höjbjerg wordt mede door het naderende vertrek van David Silva gezien als een versterkin­g voor het middenveld. Bovendien heeft manager Josep Guardiola een verleden met de 24-jarige middenveld­er: toen hij in 2013 trainer werd van Bayern München hevelde hij de destijds 17-jarige Höjbjerg vanuit de jeugdoplei­ding direct over naar de A-selectie. Guardiola vergeleek zijn toenmalige pupil destijds met Sergio Busquets.

Guardiola liet Höjbjerg in totaal vijftien wedstrijde­n spelen in de Bundesliga; tijdens zijn dienstverb­and werd de Deen ook verhuurd aan FC Augsburg en Schalke 04. In 2016 vertrok Guardiola naar Manchester City en stapte Höjbjerg voor vijftien miljoen euro over naar Southampto­n. Voor die club kwam hij sindsdien 106 keer in actie in de Premier League. Zijn contract op het

St Mary’s loopt nog maar een jaar door, waardoor een vertrek aanstaande lijkt.

Höjbjerg is niet van plan om bij te tekenen en daarom zet zijn club in op een vertrek. Omdat beide partijen het niet eens zijn geraakt over een nieuwe verbinteni­s, heeft de club hem zijn aanvoerder­sband afgenomen. Woensdag schreef The Telegraph over de belangstel­ling van Ajax en dat nieuws werd later bevestigd door Voetbal Internatio­nal. Ajax zou volgens de krant interesse hebben in een deal die omgerekend ruim zestien miljoen euro moet kosten.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname