Times of Suriname

Barcelona stelt kampioensw­edstrijd voorlopig uit

-

VOETBAL - Barcelona heeft de strijd om de landstitel in LaLiga met enkele dagen verlengd. Een nederlaag of een gelijkspel tegen Real Valladolid had een mogelijke kampioensw­edstrijd van Real Madrid op maandagavo­nd betekend, maar het team van trainer Quique Setién zegevierde in het Nuevo José Zorrilla: 0-1. Door de overwinnin­g is de achterstan­d op Real Madrid een punt, met nog twee duels te gaan. De koploper van LaLiga speelt maandag echter nog in en tegen Granada.

Barcelona was in de eerste helft duidelijk superieur aan Real Valladolid, maar dat viel niet aan het scorebord af te zien toen het rustsignaa­l klonk. Afgezien van een raak schot van Arturo Vidal grossierde Barcelona in het missen van kansen, al was Jordi Masip daar verantwoor­delijk voor. De voormalige doelman van Barcelona had alleen na een kwartier spelen geen antwoord op een kans van de bezoekers: Vidal ontving het leer na een steekpass van Messi en schoot de bal diagonaal binnen.

Masip hield Valladolid in de eerste helft op de been toen ook Riqui Puig, Messi en Griezmann een goede kans op een doelpunt kregen. De Fransman had daarnaast enkele minuten na de 0-1 een dot van een kans op de 0-2. Na een lage pass van Nélson Semedo vanaf rechts had de aanvaller de hoek voor het uitkiezen, maar hij raakte de bal volledig verkeerd. Kike had namens Valladolid een goede kans op de gelijkmake­r, maar in een één-tegen-éénsituati­e met Marc-André ter Stegen had hij het geluk niet aan zijn zijde.

Met Luis Suárez in de plaats van Griezmann startte Barcelona aan een tweede helft waarin Valladolid goed van zich afbeet. Met name de eveneens in de rust ingevallen Enes Ünal viel op. Ter Stegen moest al snel in actie komen. Hoewel Barcelona via een vrije trap van Messi, waar Matip goed op reageerde, dicht bij de 0-2 was, zag Setién hoe de thuisploeg beter in de wedstrijd kwam en koos hij voor enkele tactische omzettinge­n. Terwijl de bezoekers in de slotfase amper meer voor gevaar zorgden, slaagde Valladolid er ook niet om te scoren. Ter Stegen reageerde in de slotfase goed op een inzet van Sandro van dichtbij.

(VP)

??  ?? Arturo Vidal schiet het enige doelpunt van Barcelona binnen.
(Foto: The Gardian)
Arturo Vidal schiet het enige doelpunt van Barcelona binnen. (Foto: The Gardian)