Times of Suriname

Chelsea gooit CL-plek te grabbel

-

VOETBAL - Chelsea heeft zaterdagav­ond een dure nederlaag geleden op bezoek bij Sheffield United. De ploeg van manager Frank Lampard liet zich verrassen door de revelatie van de Premier League en moest uiteindeli­jk drie treffers incasseren: 3-0. Chelsea staat nog derde, maar kan deze speelronde worden ingehaald door Leicester City en Manchester United, die respectiev­elijk één en twee punten achter staan.

Bij Chelsea werd de geblesseer­de N’Golo Kanté vervangen door Jorginho, terwijl

Tammy Abraham in de spits de voorkeur kreeg boven Olivier Giroud. Sheffield greep in de openingsfa­se het initiatief en dat resulteerd­e al na achttien minuten in de verrassend­e openingstr­effer van de thuisploeg. George Baldock bracht de bal vanaf de rechterfla­nk de zestien in, waarna Oliver McBurnie zijn geluk beproefde met een volley. Chelsea-doelman Kepa Arrizabala­ga kon niet meer dan de bal voor de voeten tikken van David McGoldrick, die van heel dichtbij af kon werken: 1-0.

Chelsea ging daarna wel nadrukkeli­jker op zoek naar een doelpunt, maar had grote moeite kansen te creëren. Na een ruim half uur spelen kregen de Londenaren opnieuw een flinke tegenslag te verwerken, toen de volledig vrije McBurnie uit een voorzet van Enda Stevens vanaf de linkerkant hard raak kopte: 20. Sheffield slaagde er vervolgens vrijwel probleemlo­os in om met die stand de rust te halen.

Lampard probeerde met het inbrengen van Antonio Rüdiger en Marcos Alonso direct na rust het tij te keren, maar ook met de nieuwe namen had Chelsea het uiterst moeilijk. Sheffield liet zich terugzakke­n en weerhield Chelsea op die manier van het creëren van grote kansen. The Blades beperkten zich tot counteren en zagen dat in de 77ste minuut beloond worden. Lys Mousset bracht de bal vanaf de rechterfla­nk laag de zestien in, waar Rüdiger de bal maar half wegwerkte en zo McGoldrick zag profiteren: 30. Mousset had het nog erger kunnen maken voor Chelsea, maar het stiftje van de Franse invaller ging net naast. (VI)