Times of Suriname

Scheidsrec­hter Piero Giacomelli bevoordeel­t Juventus

-

VOETBAL - Juventus is zaterdagav­ond door het oog van de naald gekropen tegen Atalanta. Het team van trainer Maurizio Sarri was de onderligge­nde partij tegen de stuntploeg uit Bergamo en leek te gaan verliezen, maar werd in het zadel geholpen door twee makkelijk gegeven penalty’s door scheidsrec­hter Piero Giacomelli. Tweemaal was Cristiano Ronaldo de doelpunten­maker namens Juventus: 2-2.

Atalanta liet vanaf het begin van de wedstrijd zien in bloedvorm te verkeren. De ploeg uit Bergamo drukte Juventus achteruit en had vrijwel continu de bal. Nadat

Matthijs de Ligt in de beginfase nog goed weg kwam toen zijn tegenstand­er Duván Zapata naast kopte, was het in de zestiende minuut wél raak voor Atalanta. Alejandro Gómez ontving de bal net buiten het strafschop­gebied, draaide in een snelle beweging weg bij De Ligt en bediende Zapata met een steekbal. De Colombiaan­se spits hield Rodrigo Bentacur sterk van zich af en knalde vervolgens van dichtbij raak: 0-1. Ook na de goal bleef Atalanta de betere ploeg en na een half uur dook Zapata weer eens gevaarlijk op, maar ditmaal kon de aanvaller een voorzet van Castagne net niet raken met het hoofd. Het enige wapenfeit van Juventus kwam in de eerste helft van Paulo Dybala, die een bal met rechts prachtig uit de lucht plukte en zijn volley met links net voorlangs zag gaan. In de tweede helft kroop Juventus wat meer uit zijn schulp, al bleef de thuisploeg moeite hebben met het creëren van uitgespeel­de kansen. Juve had in de 54ste minuut geluk dat scheidsrec­hter Piero Giacomelli een penalty toekende na een uiterst ongelukkig­e handsbal van De Roon, die een voorzet van Dybala van dichtbij op zijn arm kreeg. Ronaldo tekende vanaf de stip voor zijn 27ste treffer van het seizoen: 11 In het restant van de wedstrijd hield Atalanta het betere van het spel. Malinovsky­i had een kwartier voor tijd pech toen zijn volley met links rakelings naast ging. Vijf minuten later was het echter wél raak voor Malinovsky­i. Hij nam de bal op de rand van de zestien aan en haalde met rechts verwoesten­d uit in de korte hoek: 1-2. Atalanta leek af te stevenen op de winst, maar Juventus kreeg in de negentigst­e minuut opnieuw een penalty. Ditmaal was een zeer ongelukkig­e handsbal van Luis Muriel de oorzaak, opnieuw scoorde Ronaldo: 2-2. (AD)

??  ?? Barcelona bereikt een akkoord met Lautaro Martínez van Internazio­nale. (Foto: VP)