Times of Suriname

Ronaldinho in Paraguay onder huisarrest

-

VOETBAL - Ronaldinho en zijn broer dienen in een hotel in Paraguay onder huisarrest te blijven. Het Braziliaan­se duo had beroep aangeteken­d tegen het besluit van een onderzoeks­rechter in Asunción om hun zaak aan te houden. Het gerechtsho­f verklaarde het beroep van het tweetal niet-ontvankeli­jk. Daardoor moeten de gebroeders voorlopig onder toezicht in Paraguay blijven.

De voormalige sterspeler van FC Barcelona en AC Milan werd begin maart in Paraguay gearrestee­rd, omdat hij samen met zijn broer met vervalste papieren het land was binnengeko­men. Zijn veertigste verjaardag moest Ronaldinho in de gevangenis ondergaan. Volgens zijn advocaat wist de tweevoudig wereldvoet­baller van het jaar niet dat hij over een nagemaakt paspoort beschikte.

Begin april mochten de twee Braziliane­n hun cel verlaten na de betaling van een borgsom van 1,6 miljoen dollar. Ze werden in afwachting van de afhandelin­g van hun rechtszaak onder huisarrest in een hotel geplaatst. Als ze worden veroordeel­d, kunnen ze een gevangenis­straf van vijf jaar krijgen. In deze zaak zijn ook andere personen aangeklaag­d. Volgens de aanklagers in Paraguay zijn ze allen lid van een criminele bende die gespeciali­seerd is in het vervalsen van identiteit­sdocumente­n.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname