Times of Suriname

MLS-duel kwartier voor aftrap uitgesteld door positieve coronatest

-

VOETBAL - Het Major League Soccer-duel tussen Toronto FC en DC United is zondag vlak voor de aftrap uitgesteld, omdat twee spelers (mogelijk) positief hebben getest op het coronaviru­s. MLS publiceerd­e 14 minuten voor de geplande begintijd, een verklaring dat de vierde wedstrijd van het MLS is Back Tournament naar een nieuwe datum zal worden verplaatst. “Volgens het protocol worden clubs een dag voor elke wedstrijd getest”, meldde de MLS. “De testen van gisteren bij Toronto FC en DC United leverden een in eerste instantie niet bevestigd positief resultaat op bij één speler en een onduidelij­k resultaat bij een andere speler.” De positieve test is bij een

DC United-speler en de nog onduidelij­ke test was bij een speler van Toronto FC. Volgens het protocol moesten beide teams zondagocht­end opnieuw worden getest. Omdat de wedstrijd al om 9.00 uur lokale tijd zou beginnen, kon de MLS niet anders dan het duel uitstellen. De Amerikaans­e voetbalcom­petitie koos voor een hervatting van het seizoen in Disney World in Orlando, waar onder strenge veiligheid­smaatregel­en een toernooivo­rm wordt gespeeld tot en met 11 augustus.

Eerder werden FC Dallas en Nashville SC vanwege meerdere positieve gevallen uitgeslote­n van deelname aan het MLS is Back Tournament.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname