Times of Suriname

Marinus Bee nieuwe voorzitter DNA “Iedereen zal de ruimte krijgen”

-

PARAMARIBO - Marinus Bee (ABOP) wordt de nieuwe voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). Het parlement komt vandaag in een spoedbijee­nkomst bijeen om dit af te wikkelen, zodat op 16 juli er een nieuwe voorzitter in functie is om het proces rond de installati­e van de nieuwe president en vicepresid­ent te leiden. Bee neemt over van Brunswijk, die de geschieden­is ingaat als de kortst zittende voorzitter. Brunswijk heeft precies twee weken aangezeten als voorzitter van DNA.

Bee gaat nuchter zijn voorzitter­schap van DNA tegemoet. Zijn ervaring als DNA-lid onder Jennifer Geerlings-Simons neemt hij mee. De nieuwe DNAvoorzit­ter kreeg het vaker met Geerlings-Simons aan de stok voor wat betreft de ruimte die hij kreeg om zich te mogen uitspreken. Zijn microfoon en die van fractiegen­oot Edward Belfort werden vaker abrupt uitgedaan als Geerlings-Simons vond dat zij buiten de orde waren.

Bee zegt te gaan voor balans en zal trachten steeds boven partijen te staan. “Wij hebben geen enkele andere weg te kiezen dan het pad in te slaan van vertrouwen en geloof in God en een van samenwerke­n ongeacht vanuit welke positie een lid een bijdrage levert. Het lid zal de ruimte krijgen”, zegt de nieuwe DNA-voorzitter. Tegelijker­tijd onderkent hij dat Geerlings-Simons de lat hoog heeft gelegd. De ingeslagen weg zal onder Bee voortgezet worden; dat is naar zijn zeggen althans de bedoeling. Dew Sharman gaat de geschieden­isboeken in als de enige ondervoorz­itter die met twee DNA-voorzitter­s heeft gewerkt tijdens een regeerterm­ijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname