Times of Suriname

Politiebon­d houdt spoed algemene ledenverga­dering

-

PARAMARIBO – De Surinaamse Politiebon­d houdt morgen een spoed algemene ledenverga­dering. Penningmee­ster Sergio Gentle zegt aan de krant dat het onderwerp zal zijn de ontstane situatie rondom de bevorderin­g van leden. Een groep politieman­nen heeft vorige week geproteste­erd bij het gebouw van het Ministerie van Justitie en Politie om bevorderd te worden.

Gentle zegt dat het in de bedoeling ligt om de vertegenwo­ordigers van de groepen politieman­nen die bevorderd willen worden, aan het woord te laten. Een groep agenten van politie wil dat zij bevorderd wordt tot brigadier. De aankomende brigadiers hebben een groot deel van hun opleiding intussen wel afgerond, maar kunnen vanwege de COVID-19-pandemie de opleiding niet afronden. Ook wordt geëist dat een groep onderinspe­cteurs van politie, zonder dat ze een opleiding hoeft te volgen, wordt bevorderd tot inspecteur van politie 3de klasse. Deze groep heeft de overtuigin­g dat haar eis niet onredelijk is, omdat de groepslede­n gedurende hun loopbaan niet op tijd opleidinge­n hebben genoten, waardoor ze een flinke achterstan­d hebben in hun carrière. Zij zijn zelfs bereid om na de bevorderin­g afstand te doen van de bevoegdhei­d van hulpoffici­er.

Ondertusse­n hebben ook de kandidaten van de inspecteur­sopleiding bachelor Politiekun­de, het verzoek gedaan om vooruitlop­end op het afronden van hun opleiding gelijk behandeld te worden als de onderinspe­cteurs van politie en bevorderd te worden tot inspecteur van politie 3de klasse. Terwijl deze drie groepen bezig zijn geweest, is intussen een vierde groep erbij gekomen, die stelt dat zij de wettelijk vastgestel­de termijn in de rang van agent van politie reeds heeft doorlopen en eist ook een bevorderin­g in de rang van brigadier van politie.

Gentle is het wel eens dat de groep aanstaande brigadiers gelijk het principe door het Ministerie van Onderwijs,

Wetenschap en Cultuur wordt beoordeeld, zodat er een slagingsno­rm wordt bepaald. HRM en de korpschef hebben toen voorgestel­d om de groep een ingangsdat­um toe te kennen, als zou er geen COVID-19 zijn geweest. Verder is Gentle er voorstande­r van dat politieamb­tenaren, die de pensioenge­rechtigde leeftijd dicht zijn genaderd, titulair bevorderd worden met het doel om ze een betere pensioengr­ondslag toe te kennen. Dit systeem is overigens niet nieuw en wordt al jaren binnen de ambtenarij gehanteerd. WJ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname