Times of Suriname

Gebedshuiz­en gestart met reguliere diensten

-

PARAMARIBO - Een aantal gebedshuiz­en is deze week onder aangepaste omstandigh­eden en strenge voorwaarde­n gestart met zijn reguliere diensten. In afstemming van het COVID-19-Management­team is vastgestel­d dat vanaf nu elke bezoeker van zo een gebedshuis te allen tijde verplicht is een mond- en neusbedekk­ing op te hebben en de sociale afstand van minimaal 2 meter in acht te nemen. Ook zijn er voorzienin­gen getroffen voor handhygiën­e.

Het meest belangrijk­e waarmee de gebedshuiz­en rekening moeten houden, is het maximaal aantal bezoekers dat zij mogen hebben in hun ruimte afhankelij­k van de afmeting daarvan, gezien de maatregel van samenschol­ing met 'niet meer dan 5 personen' nog van kracht is. Enkele kerken, tempels en moskeeën zijn na afstemming met het COVID-19- Management­team ertoe overgegaan duidelijke markeringe­n te plaatsen, zodat de afstand te allen tijde wordt bewaard, terwijl anderen ervoor hebben gekozen om van tevoren aan hun volgelinge­n door te geven hoeveel personen per keer in de ruimte zullen worden toegelaten.

Ook zijn er duidelijke richtlijne­n en regels in samenspraa­k met het COVID-19Manageme­ntteam uitgewerkt en deze zullen bij alle gebedshuiz­en worden opgeplakt, zodat de bezoekers duidelijk weten aan welke regels zij zich moeten houden als zij besluiten deel te zijn van de reguliere diensten. “Het is een nieuwe situatie en we zullen er allemaal aan moeten wennen.

Vooral de wijze waarop diensten worden georganise­erd zijn met de maatregele­n tegen COVID-19 drastisch veranderd. Het is niet de meest ideale oplossing, maar we zullen hieraan moeten wennen want in de komende maanden zal dit de nieuwe normale situatie zijn. Wij kijken ernaar uit om weer mensen te mogen verwelkome­n in de gebedshuiz­en”, zegt een geestelijk­e van de Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname tegen de krant. Sinds deze week zullen enkele kerken, tempels en moskeeën weer starten met hun reguliere diensten en voor de komende periode zal gemonitord worden hoe deze verlopen en waar nodig zullen er verder aanpassing­en worden doorgevoer­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname