Times of Suriname

Personen met een beperking voelen zich in de steek gelaten

-

PARAMARIBO - Personen met een beperking voelen zich in de steek gelaten door de regering en zijn teleurgest­eld dat ze de afgelopen maand de verhoging van de COVID19ste­un van SRD 675 niet hebben ontvangen. Aniel Koendjbiha­ri, voorzitter van de stichting Wang Okasi vertelt dat heel wat mensen hun beklag hebben gedaan over deze situatie.

Volgens enkele personen met een beperking hebben zij in de maand mei wel de SRD 1000 ontvangen zoals was beloofd. Echter, ze hebben de COVID-steun van SRD 675 de afgelopen maand niet ontvangen. Zij vertellen dat ze gerekend hadden op het geld omdat dit een hele hulp is, aangezien de prijzen in de winkels enorm zijn gestegen. Koendjbiha­rie vindt het jammer dat de doelgroep de verhoging niet heeft ontvangen, terwijl zij er op gerekend heeft en deze was toegezegd door de regering. Hij legt uit dat heel wat mensen van de doelgroep geld hadden geleend bij anderen met de hoop deze terug te betalen als het geld gestort is, maar dat hebben ze helaas niet kunnen doen.

Voorts legt hij uit dat hij geprobeerd heeft contact te maken met het Ministerie van Sociale Zaken, echter zonder resultaat. Hij hoopt dat de doelgroep alsnog de verhoging kan ontvangen, omdat zij het vooral met de huidige COVID-19-situatie enorm moeilijk heeft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname