Times of Suriname

Onderwijs krijgt 100 tablets van Digicel

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft vrijdag 100 Samsung tablets ontvangen van telecommun­icatieprov­ider Digicel. De tablets die een waarde hebben van USD 15.000 zullen in het binnenland worden ingezet.

“U kunt mijn gezicht niet goed zien vanwege mijn masker, maar ik kan u garanderen dat ik een grote smile op mijn gezicht heb”, zei onderwijsm­inister Lilian Ferrier bij het in ontvangst nemen van de 100 Samsung tablets. Ze nam de tablets in ontvangst van Digiceltop­man in Suriname, Deonarine Gopaul. Volgens een persberich­t van de telecommun­icatieprov­ider komt deze donatie na gesprekken met het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC), waaruit bleek dat zij de onderwijss­tructuren van het land wenst te versterken met technologi­sch apparatuur, vooral die van het binnenland.

Minister Ferrier wenst de toegankeli­jkheid van afstandson­derwijs voor alle studenten te verbeteren, maar ook op langere termijn, de digitale vaardighed­en van de studenteng­emeenschap te verbeteren. “De tablets zijn zeer welkom en het grootste deel zal beschikbaa­r gesteld worden voor het Surinaams Pedagogisc­h instituut (SPI). Het SPI voert een speciaal programma uit, waarbij er stagiaires naar het binnenland worden uitgezonde­n om les te geven. Het andere deel van de tablets is bestemd voor enkele hulpbehoev­ende gezinnen, waarvan de ouders mij persoonlij­k hebben benaderd om hulp. Het zijn vaak gezinnen met een groot aantal kinderen, waarbij de ouders de middelen niet hebben om dure devices voor de kinderen aan te schaffen om online-onderwijs te kunnen volgen”, aldus Ferrier.

“Digicel heeft sinds de uitbraak van de COVID-19pandemie, de autoriteit­en op alle mogelijke manieren ondersteun­d. Nu is het de beurt aan OWC. De donatie van deze tablets is de eerste stap om digitale ongelijkhe­id binnen Suriname aan te pakken, aangezien studenten tijdens deze pandemie gedwongen zijn van huis uit onderwijs te volgen. “Toen ons management­team prioriteit begon te geven aan de hulpverlen­ing in verband met de COVID-19-crisis, kwam de kwestie van digitale ongelijkhe­id voor studenten uit het binnenland aan de orde”, aldus Gopaul. “We erkenden dat we dringend actie moesten ondernemen om te helpen de digitale kloof voor deze studenten te dichten en hen de tools te geven die nodig zijn om te groeien in de 21e eeuw. Digicel is voornemens in de toekomst het tarief van verschille­nde educatieve websites naar nul te brengen. Zo kunnen studenten toegang krijgen tot de leerstof zonder gebruik te hoeven te maken van data.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname