Times of Suriname

Minister Schouten gaat niet in op ultimatum van actiegroep FDF

-

DEN HAAG Minister Carola Schouten (Landbouw) legt het ultimatum van de actiegroep ‘Farmers Defence Force’ (FDF) naast zich neer. Een woordvoerd­er van de bewindsvro­uw laat weten dat ze er kennis van neemt.

De FDF voert even geen actie. De actiegroep heeft de minister tot volgende week gegeven om een voermaatre­gel van tafel te halen. Als ze hier niet op ingaat, volgen nieuwe acties waaronder het blokkeren van wegen, aldus FDF.

De minister wijst erop dat de voermaatre­gel de steun heeft van de Tweede Kamer. Ze vraagt nog wel extra advies over het besluit om ruw eiwit in veevoer te vermindere­n. Daar wil ze eerst op wachten. Schouten wil nogmaals weten of het dierenwelz­ijn voldoende is gewaarborg­d als het eiwitgehal­te omlaag gaat. Ook laat ze op verzoek van de Kamer een alternatie­f plan van de melkveehou­ders doorrekene­n door het Planbureau voor de Leefomgevi­ng.

De minister verwacht alle adviezen en doorrekeni­ngen eind augustus naar de Tweede Kamer te kunnen sturen. Het verlagen van eiwit in veevoer is een van de maatregele­n om het stikstofge­halte in het milieu te verlagen. Boeren voeren al maanden actie tegen deze stikstofma­atregelen.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Minister Carola Schouten van Landbouw in gesprek met de pers. (Foto:Dagblad010)
Minister Carola Schouten van Landbouw in gesprek met de pers. (Foto:Dagblad010)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname