Times of Suriname

Turkmenist­an beveelt mondmasker­s aan tegen “stof”

-

TURKMENIST­AN - De autoriteit­en in Turkmenist­an roepen hun inwoners op om een mondmasker te dragen, niet tegen het coronaviru­s, maar wel tegen “stof”. Ook is social distancing aangeraden. Het Centraal-Aziatische land blijft erbij dat het coronaviru­s er niet woedt, hoewel buitenland­se media berichten over besmetting­en in Turkmenist­an.

Het Ministerie van Volksgezon­dheid roept de inwoners in een mededeling op om een mondmasker te dragen omdat er hoge concentrat­ies stof in de lucht zitten. “Het is ten sterkste aanbevolen dat iedereen persoonlij­ke beschermin­gsmiddelen gebruikt om de bovenste luchtwegen te beschermen”, klinkt het. Eerder hadden de autoriteit­en ook al aangeraden om voldoende afstand te houden. Een reden gaven ze daarvoor niet. Vorige week kregen bus- en taxichauff­eurs al mondmasker­s die ze kunnen dragen tijdens hun shift.

Nog vorige week is een delegatie van de Wereldgezo­ndheidsorg­anisatie (WHO) aangekomen in het land om na te gaan hoe de autoriteit­en reageren op de epidemie. Turkmenist­an is een van de meest gesloten landen ter wereld. De Amerikaans­e ambassade in hoofdstad Ashgabat waarschuwd­e vorige week voor mogelijke COVID-19besmetti­ngen in het land. Turkmeense diplomaten noemden dat valse informatie. (HLN)

 ??  ?? Vrouwen in Turkmenist­an dragen mondmasker nadat autoriteit­en opriepen mondmasker te dragen vanwege “stof”. (Foto: HLN)
Vrouwen in Turkmenist­an dragen mondmasker nadat autoriteit­en opriepen mondmasker te dragen vanwege “stof”. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname