Times of Suriname

Conservati­eve Andrzej Duda herkozen in Poolse verkiezing­en

-

POLEN - De Poolse president Andrzej Duda is met een nipte voorsprong op zijn liberale uitdager Rafal Trzaskowsi herkozen als Poolse leider. Duda, die de eerste ronde van de presidents­verkiezing­en eind juni ruim won, is er ternauwern­ood in geslaagd de burgemeest­er van Warschau, Trzaskowsk­i, de baas te blijven met net iets meer dan de helft van de stemmen. Hij kreeg ruim 51 procent van de stemmen, Trzaskowsk­i bijna 49 procent, zo heeft de Poolse kiesraad gemeld.

De opkomst in deze stembusgan­g was met meer dan 68 procent van de stemgerech­tigden voor Poolse begrippen erg hoog. Het land van ruim 38 miljoen inwoners moest een keuze maken tussen het conservati­eve nationalis­tische beleid van Duda van de partij voor Recht en Rechtvaard­igheid (PiS) en de liberale proEuropes­e Trzaskowsk­i, die de kandidaat was van het Burgerplat­form.

Duda kreeg in de eerste ronde 43,5 van de stemmen en Trzaskowsk­i ruim 30 procent. Sommige waarnemers voorspelde­n dat Duda met gemak zou winnen omdat het beleid van zijn regering bij de uitbraak van het coronaviru­s in de ogen van Polen goed is geweest. Maar de tweede rond is het op een nek-aan-nekrace uitgelopen.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De Poolse president Andrzej Duda met een bouquet rozen in zijn hand.(Foto: NRC)
De Poolse president Andrzej Duda met een bouquet rozen in zijn hand.(Foto: NRC)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname