Times of Suriname

Tottenham Hotspur wint van Arsenal

-

VOETBAL - De eerste Noord-Londense derby ooit in het Tottenham Hotspur Stadium is geëindigd in een overwinnin­g voor Tottenham Hotspur. De formatie van manager José Mourinho versloeg aartsrivaa­l Arsenal met 2-1, dankzij de winnende treffer van Toby Alderweire­ld tien minuten voor het einde van de wedstrijd.

Het duurde slechts zestien minuten voor de ban gebroken werd. Serge Aurier verloor de bal aan Alexandre Lacazette, die het leer controleer­de en vanaf een meter op twintig in de linkerkrui­sing buiten het bereik van Tottenham-doelman Hugo Lloris vuurde. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want defensief geklungel leidde drie minuten later alweer de gelijkmake­r in. Een verkeerde terugspeel­bal van Sead Kolasinac kon niet worden gecorrigee­rd door David Luiz, waarna Heung-Min Son profiteerd­e en de geboden mogelijkhe­id op fraaie wijze wist af te ronden. Tottenham was in het restant van de eerste helft het dichtst bij een tweede treffer, toen een poeier van Ben Davies via de vingertopp­en van Emiliano Martínez tegen de lat ging. Ook Arsenal deed voor rust nog van zich spreken, middels een gevaarlijk­e vrije trap van Pierre-Emerick Aubameyang.

De eerste mogelijkhe­id na rust was voor Lucas Moura, die uitstekend verdedigd werd door Shkodran Mustafi. Arsenal werd echter gaandeweg de tweede helft sterker en was met 59 minuten op de klok heel dicht bij de 1-2, maar een poging van

Aubameyang belandde op de lat. Arsenal mocht tien minuten later Martínez danken, toen hij voorkwam dat Harry Kane Son in staat kon stellen om zijn tweede treffer van de avond aan te tekenen. De doelmannen leken met reddingen op inzetten van Aubameyang en Kane de stand gelijk te houden, tot er tien minuten voor het einde toch nog een winnende treffer kwam. Alderweire­ld kopte na een hoekschop van Son raak. (VP)

??  ?? Heung-Min Son van Tottenham Hotspur schiet de gelijkmake­r binnen. (Foto: EPL)
Heung-Min Son van Tottenham Hotspur schiet de gelijkmake­r binnen. (Foto: EPL)