Times of Suriname

Leicester City krijgt pak slaag

-

VOETBAL - Leicester City heeft zondagavon­d de grootste nederlaag tot dusver in 2020 geïncassee­rd. Op bezoek bij nummer achttien Bournemout­h verloren the Foxes verrassend­erwijs met 4-1.

Halverwege de eerste helft kwam Leicester aan de leiding. Ayoze Perez veroverde de bal op het middenveld en daarna ontstond een rappe aanval van de bezoekers; na voorbereid­end werk van Kelechi Iheanacho mocht Jamie Vardy van dichtbij afronden. Leicester City had een vrij sterke eerste helft achter de rug en hoefde weinig te dulden van Bournemout­h. Na de pauze zette de thuisploeg echter meer druk en dat betaalde zich na twintig minuten uit.

Bournemout­h kwam op gelijke hoogte via een strafschop van Junior Stanislas na onfortuinl­ijk optreden van Kasper Schmeichel. De keeper mikte zijn uittrap aan tegen de rug van medespeler Wilfred Ndidi, waarna Callum Wilson snel reageerde en de weg naar het doel zocht. Hij werd op de hiel geraakt door Ndidi, waardoor Bournemout­h mocht aanleggen vanaf elf meter. Kort daarna kwam de gastheer zelfs op voorsprong: Dominic Solanke betrad vanaf de linkerflan­k het strafschop­gebied en schoot laag raak, onder de hand van Schmeichel.

Meteen na dat doelpunt maakte Leicester City het zichzelf nog een stuk moeilijker. In het doel raakte Çaglar Söyüncü verwikkeld in een akkefietje met Wilson, die de bal snel uit het doel wilde halen. Söyüncü trapte na en vloerde de aanvaller. Na tussenkoms­t van de VAR kreeg de verdediger een rode kaart. Vervolgens was de wedstrijd min of meer gespeeld. Bournemout­h liep zelfs nog uit naar een dikke zege. Een geplaatste inzet van Stanislas belandde via verdediger Jonny Evans achter de doellijn en Solanke bepaalde drie minuten voor tijd de eindstand. De spits reageerde alert op een zwakke terugspeel­bal van Christian Fuchs, waarna hij afrondde door de benen van Schmeichel. (VP)

??  ?? Dominic Solanke schiet het vierde doelpunt van Bournemout­h binnen, terwijl doelman Kasper Schmeichel van Leicester City tevergeefs moeite maakt om de bal tegen te houden. (Foto: EPL)