Times of Suriname

Verbijster­ing over interesse Man United in Dembélé

-

VOETBAL - Manchester United zou in de markt zijn voor Ousmane Dembélé, zo wist The Athletic enkele dagen geleden te melden. Volgens Steve Nicol, als analist verbonden aan ESPN, is een deal met Barcelona voor de vleugelaan­valler allesbehal­ve een realistisc­he optie. De voormalige verdediger van Liverpool kan zich niet voorstelle­n dat Dembélé ook maar iets toevoegt aan het aanvalsspe­l van het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer.

“Ik denk dat Manchester United geen schijn van kans heeft in de transferma­rkt en ik denk ook niet dat Barcelona hem zomaar zal verkopen”, concludeer­t Nicol. “Dat zal ook geen gemakkelij­ke opgave zijn, want hij heeft in Barcelona nog helemaal niets laten zien. Dembélé heeft zijn transferso­m nog helemaal niet waargemaak­t. Daarnaast zijn er ook grote twijfels over zijn houding buiten het veld. Dat past helemaal niet bij de filosofie van Manchester United. Bij die club ligt de focus trouwens vaak op het laten doorstrome­n van jeugdspele­rs.”

De Franse aanvaller is niet van plan om zijn tot medio 2022 lopende contract in het Camp Nou nu al in te leveren, zo klinkt het. Dembélé wil eerst volledig herstellen van de zware hamstringb­lessure die hem al bijna een halfjaar aan de kant houdt, om vervolgens voor zijn kansen te vechten bij Barcelona. In de Spaanse media verschenen recentelij­k verhalen dat de Catalaanse grootmacht bereid is om Dembélé van de hand te doen, mits er een aantrekkel­ijk bod binnenkomt. Naar verluidt ligt de vraagprijs voor de blessurege­voelige buitenspel­er op minstens zestig miljoen euro.

Ondanks de reeks aan blessures kwam Manchester United uit bij Dembélé, die in 2017 voor 105 miljoen euro werd overgenome­n van Borussia Dortmund. De Fransman in Spaanse dienst wordt gezien als alternatie­f voor Jadon Sancho. Laatstgeno­emde heeft een prijskaart­je van 120 miljoen euro om zijn nek hangen, waardoor het onwaarschi­jnlijk lijkt dat geïnteress­eerde clubs tijdens de aanhoudend­e coronacris­is zaken willen doen. Manchester United is door Corriere Torino in verband gebracht met Federico Chiesa, die Fiorentina zestig miljoen euro zou moeten opleveren. De clubs zouden al een akkoord hebben bereikt, al moet de speler zelf nog tot een definitief besluit komen. (VP)

 ??  ?? Steve Nicol, voormalig verdediger van Liverpool, kan zich niet voorstelle­n dat Manchester United interesse heeft in Ousmane Dembélé. (Foto: Goal)
Steve Nicol, voormalig verdediger van Liverpool, kan zich niet voorstelle­n dat Manchester United interesse heeft in Ousmane Dembélé. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname