Times of Suriname

Sneijder maakt serieus werk van terugkeer bij FC Utrecht

-

VOETBAL - Wesley Sneijder is serieus bezig met een terugkeer als profvoetba­ller. De 36-jarige middenveld­er gaat namelijk meetrainen met de Utrechtse amateurver­eniging DHSC, zo wist RTV Utrecht maandag te melden. De voormalige internatio­nal van het Nederlands elftal heeft als doel om zo snel mogelijk fit te geraken, want Sneijder is in gesprek met de leiding van FC Utrecht over een mogelijke samenwerki­ng met ingang van volgend seizoen. Sneijder, die vorig jaar afzwaaide als speler, heeft als grote wens om een keer voor de club uit zijn geboortest­ad uit te komen. De voormalige spelmaker van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazio­nale gaf eerder deze maand te kennen dat er verkennend­e gesprekken plaatsvind­en met de technische leiding van FC Utrecht. “En in die gesprekken is ook een eventuele comeback ter sprake gekomen”, zo zei technisch directeur Jordy Zuidam op 3 juli tegen de NOS.

De spelers van DHSC, dat wordt getraind door voormalig FC Utrechtcoa­ch Gert Kruys, werken momenteel nog een individuee­l trainingsp­rogramma af. Vanaf 27 juli zullen er gezamenlij­ke trainingen plaatsvind­en en op die dag meldt Sneijder zich ook bij de amateurclu­b uit Utrecht. Voormalig profvoetba­ller Iwan Redan bood de routinier onlangs al zijn hulp aan. De performanc­e coach denkt dat Sneijder binnen vier of vijf maanden wedstrijdf­it kan zijn. De fans zien zijn komst wel zitten, want de middenveld­er kreeg onlangs bij DHSC een shirt van

FC Utrecht met zijn naam en rugnummer 10 aangeboden. FC Utrecht is 6 juli al begonnen aan de voorbereid­ing op het seizoen 2020/21. In augustus worden enkele oefenwedst­rijden afgewerkt tegen andere Nederlands­e clubs. Op 12 september gaat de nieuwe jaargang in de Eredivisie van start. Sneijder liet zich afgelopen seizoen al geregeld zijn bij FC Utrecht. De recordinte­rnational van Oranje, met 134 caps achter zijn naam staan, huurt een skybox in De Galgenwaar­d.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname