Times of Suriname

De Bruyne verdient Speler van het Jaar-trofee

-

VOETBAL - In de Premier League nadert het einde van het seizoen en dus is het uitkijken naar welke uitblinker aan de haal gaat met de trofee voor ‘Speler van het Jaar’. Gezien hun waanzinnig­e seizoen zou het logisch zijn als de prijs naar iemand van Liverpool FC gaat. Maar Kevin De Bruyne is een grote outsider.

In Engeland gaan heel wat stemmen op om de trofee uit te reiken aan Jordan Henderson, de kapitein van Liverpool en motor achter het succes. Maar ook aanvaller Sadio Mané staat in heel wat lijstjes bovenaan. En dan is er natuurlijk nog KDB. Zijn Manchester City staat dan wel op ruime achterstan­d van de Reds, maar individuee­l gezien stak de Rode Duivel er toch wel bovenuit.

Voor Leandro Trossard, die met Brighton op enkele dagen tijd tegen Liverpool en City speelde, is er geen twijfel. “Over heel het seizoen gezien verdient Kevin De Bruyne die trofee het meest. Als je hem dit seizoen bekijkt, ook qua goals en assists, steekt hij er gewoon bovenuit. Hij is een topspeler”, klonk het bij Play Sports. (VN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname