Times of Suriname

12-jarige opgepakt na racistisch­e berichten aan adres Zaha

-

VOETBAL - Wilfried Zaha, speler van Crystal Palace, werd in aanloop naar het duel met Aston Villa racistisch bejegend door een supporter van Aston Villa, die Zaha een bericht stuurde via Instagram. De politie heeft inmiddels laten weten dat een 12-jarige jongen is opgepakt.

“Je kunt morgen beter niet scoren jij black cunt, anders kom ik verkleed als spook naar je huis”, zo valt er te lezen in de berichten die Zaha zelf via sociale media deelde met de tekst: “Zo werd ik wakker vandaag.” Daarbij deelde Zaha ook de foto’s die hij had ontvangen, van onder meer de Ku Klux Klan. Inmiddels heeft de politie laten weten dat er een 12-jarige jongen is opgepakt wegens de racistisch­e berichten.

“Dit is een absolute schande en mag niet gebeuren. We staan achter je, Wilfried, en iedereen die zulke gruwelijke en laffe teksten moet ondergaan”, twitterde Crystal Palace. Ook Aston Villa hoopt dat de dader snel wordt achterhaal­d. “We werken samen met de politie om deze ernstige zaak te onderzoeke­n en wanneer de boosdoener wordt geïdentifi­ceerd, zal hij een levenslang stadionver­bod krijgen”, reageerde de club uit Birmingham.

“Het is erg triest dat een speler op de dag van een wedstrijd wakker moet worden met dit laffe en verachteli­jke gedrag,” zei trainer Roy Hodgson van Crystal Palace vlak voor de aftrap.”De club en de Premier League doen er alles aan om deze verachteli­jke persoon te identifice­ren. Er is letterlijk geen excuus. Het is volkomen onvergeefl­ijk.”

De berichten aan het adres van Zaha komen een dag nadat Chelsea-speler Tammy Abraham ook al racistisch werd bejegend door ‘fans’ van zijn eigen ploeg na de 3-0 nederlaag op bezoek bij Sheffield United. The Sun meldde dat Abraham op sociale media werd uitgemaakt voor ‘Apebraham’. De tweets werden later weer verwijderd. Abraham werd eerder in het seizoen ook al geconfront­eerd met racistisch­e woorden nadat hij de beslissend­e strafschop miste in de strijd om de Europese supercup tegen Liverpool. “Mijn moeder was destijds in tranen. Mij doet het niet veel, ik ben sterk genoeg om me daarvoor af te sluiten”, zei Abraham daar later over.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname