Times of Suriname

Barcelona-voorzitter zet streep door miljoenent­ransfer

-

VOETBAL - Lautaro Martínez hoeft niet langer te rekenen op een transfer richting Barcelona. Voorzitter Josep Maria Bartomeu verklaart dat de gesprekken met de clubleidin­g van Internazio­nale over een mogelijke miljoenend­eal niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Het is echter niet ondenkbaar dat de Catalaanse grootmacht op een later moment terugkeert voor de Argentijns­e aanvaller, die in het Giuseppe Meazza vastligt tot medio 2023.

“De transferma­rkt zal moeilijk worden, de grote clubs worden vanwege de coronacris­is beperkt door financiele problemen, maar Barça is wel altijd een club die de markt in beweging zet”, zo blijft Bartomeu tegenover de Spaanse televiziez­ender TV3 hoopvol naar de toekomst kijken. “In het geval van Martínez zijn de onderhande­lingen nu stopgezet. We hebben een paar weken geleden met het bestuur van Inter gesproken, na het seizoen zullen we alles nogmaals op een rij zetten.”

De aan Barcelona gelinkte Martínez beschikt in zijn doorlopend­e contract met Inter over een ontsnappin­gclausule van 111 miljoen euro, al is deze bepaling volgens Tuttosport vanaf 7 juli niet langer geldig. Volgens verschille­nde Spaanse media heeft Barcelona in de afgelopen periode verschille­nde constructi­es overwogen om de trefzekere spits binnen te halen. Zo werd onder meer nagedacht over het betrekken van Ivan Rakitic en Arturo Vidal in een deal voor Martínez. Tot een definitief akkoord tussen Inter en Barcelona heeft dat echter niet geleid.

Inter is zo tevreden over Martínez, dit seizoen goed voor 17 treffers en 5 assists in 38 duels in alle competitie­s, dat er met hem al wordt gesproken over contractve­rlenging. De Zuid-Amerikaan zou zijn salaris in Milaan kunnen verdubbele­n, waardoor hij voortaan jaarlijks vijf miljoen euro opstrijkt. Inter zet in op verlenging tot de zomer van 2024, terwijl ook de ontsnappin­gsclausule van Martínez flink zal worden opgeschroe­fd.

Bartomeu ging tegenover TV3 tevens in op de trainerskw­estie bij Barcelona. Volgens de preses geniet hoofdcoach Quique Setién nog steeds alle steun van het bestuur. De opvolger van de in januari ontslagen Ernesto Valverde dient normaal gesproken zijn tot 2021 lopende contract in het Camp Nou uit, zo klonk het uit de mond van Bartomeu. Laatstgeno­emde benadrukte overigens wel dat clubicoon Xavi op termijn aan het roer zal komen te staan bij de huidige nummer twee in LaLiga. (VP)

 ??  ?? Lautaro Martínez hoeft voorlopig niet te rekenen op een transfer naar Barcelona, want Internazio­nale en Barcelona zijn niet tot een akkoord gekomen. (Foto: AD)
Lautaro Martínez hoeft voorlopig niet te rekenen op een transfer naar Barcelona, want Internazio­nale en Barcelona zijn niet tot een akkoord gekomen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname