Times of Suriname

Zeldzame editie verpletter­t veilingrec­ord voor games

-

Een vroege editie van Super Mario Bros. is de duurste game ooit verkocht op een veiling. Het spel werd verkocht voor USD114 duizend (100.929 euro) op de website Heritage Auctions.

De editie verbetert hiermee het vorige record van USD100.150 (88.667 euro), dat overigens ook toebehoord­e aan een vroeg exemplaar van Super Mario Bros. De cartridge verkeert in bijna perfecte staat en dateert uit de vroegste dagen van Nintendo in de Verenigde Staten, in 1985.

Heritage Auctions wijst op de veilingspa­gina op de kartonnen lus die aan de verpakking zit. “Vroege testversie­s voor de Amerikaans­e markt bevatten deze lussen”, schrijft de veilingssi­te. “Nintendo sleutelde continu aan de verpakking van de games.”

Er zijn in totaal vier versies van de verpakking met kartonnen lus én plastic omhulsel gemaakt, die volgens de site elk slechts enkele maanden in productie waren. Super Mario Bros. is de eerste volledige Mario-game en de bestverkoc­hte game ooit op het Nintendo Entertainm­ent System (NES).

De duurste spelcomput­er die ooit geveild is, is de Nintendo PlayStatio­n. Het apparaat, dat nooit officieel is uitgebrach­t, ging dit jaar voor USD360 duizend (318 duizend euro) van de hand, ook via Heritage Auctions.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname