Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1966 - Richard Speck vermoordt acht verpleegst­ers in Chicago.

2016 - In Nice rijdt een vrachtwage­n in op publiek dat het vuurwerk, naar aanleiding van de Franse nationale feestdag, heeft bekeken. Er vallen 86 doden. Het blijkt om een aanslag te gaan die enkele dagen later door Islamitisc­he Staat wordt opgeëist.

Politiek

1789 - Het begin van de Franse Revolutie, tijdens het bewind van Lodewijk XVI. Parijzenaa­rs bestormen de Bastille in Parijs en bevrijden zeven politieke gevangenen. Frankrijk wordt tijdelijk een republiek.

2011 - Zuid-Soedan wordt lid van de Verenigde Naties.

Wetenschap en technologi­e

1867 - Alfred Nobel geeft de eerste demonstrat­ie van zijn uitvinding: dynamiet.

1960 - Jane Goodall komt aan in het Gombe Stream-Reservaat in het huidige Tanzania om haar beroemde studie van chimpansee­s in het wild aan te vangen.

Geboren

1960- Jane Lynch

Jane Marie Lynch (Dolton, 14 juli 1960) is een Amerikaans comédienne en actrice. Zij won in 2011 een Golden Globe voor haar bijrol als Sue Sylvester in de komedieser­ie Glee, ook won ze voor die rol een Emmy Award. Hiervoor won ze dat jaar daadwerkel­ijk een Screen Actors Guild Award samen met de gehele cast en in 2009 individuee­l de Satellite Award voor beste bijrolspee­lster. Voor haar televisiew­erk kreeg ze in 2013 een ster op de Hollywood Walk of Fame. Lynch is sinds haar 31ste openlijk lesbisch. (Foto: DatingCele­bs)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname