Times of Suriname

VS en Nederland bereid Suriname te ondersteun­en

-

PARAMARIBO - Twee landen hebben aangegeven Suriname de nodige ondersteun­ing te geven om uit de financiële crisis te komen. Dit heeft president-elect Chandrikap­ersad Santokh gezegd tijdens een persconfer­entie in Marriott Hotel. Het gaat in deze om de Verenigde Staten van Amerika en Nederland. Dat Suriname momenteel er financieel slecht voor staat is een feit, meent Santokhi.

Maar desondanks moeten de schouders onder het werk gezet worden om uit deze crisis te geraken. Hij vindt daarom dat er op bilateraal en multilater­aal niveau samengewer­kt moet worden om uit de situatie te geraken. Hij oppert dat er herschikki­ng van de schulden die de voorgaande regering is aangegaan, moet plaatsvind­en.

Ook moet er verdieping en herstel van bilaterale relaties met onder andere Nederland plaatsvind­en. Zo is er al met de Nederlands­e premier Mark Rutte afgesproke­n dat vrijdag de ministers van Buitenland­se Zaken bespreking­en zullen voeren. Nederland heeft ondertusse­n ook aangeven weer een ambassadeu­r in Suriname te willen stationere­n. Santokhi zegt hiermee geen moeite te hebben. Voor hem moet de bilaterale relatie tussen Suriname en Nederland gebaseerd zijn op basis van wederzijds voordeel en respect. De regeringsl­eider zegt dat Suriname voorlopig geen diplomatie­ke afvaardigi­ng in Nederland zal plaatsen. De nieuwe regering wil namelijk alle bestaande diplomatie­ke vertegenwo­ordigingen eerst evalueren. Aan de hand van deze evaluatie wordt nagegaan waar diplomatie­ke missies gestatione­erd of gecombinee­rd worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname