Times of Suriname

Ramps bemachtigt grensovers­chrijdend logistiek project voor Suriname exploratie­boring

-

PARAMARIBO In april 2020 verwierf Ramps Logistics een volledig geïntegree­rd contract met Petronas Suriname E&P BV (PSEPBV), een dochterond­erneming van Petroliam Nasional Berhad (Petronas). Dit contract betreft logistiek en shorebaseo­peraties in Suriname en Trinidad voor de aanstaande boorcampag­ne Sloanea1 well, in Block 52 in Suriname.

In een persberich­t wordt er melding van gemaakt dat PETRONAS de bewaarder is van de olie- en gasbronnen van Maleisië en van het Fortune Global 500 energiebed­rijf, dat in meer dan 50 landen aanwezig is. “Het offshorear­eaal van Suriname belooft grote kansen na de recente ontwikkeli­ngen van Apache in Block 58 en het enorme succes van Guyana op het gebied van E&P.

Met het boren zal naar verwachtin­g aan het eind van het derde of het begin van het vierde kwartaal van 2020 een aanvang worden gemaakt. De boordienst­en zullen voornameli­jk worden geleverd vanuit Trinidad, van waaruit de bevoorradi­ngsschepen alle leidingen, casings, boorvloeis­tof, cement en ander gereedscha­p zullen verplaatse­n naar het boorplatfo­rm voor de kust van Suriname. Het bedrijf zal shorebase-diensten in Trinidad leveren en ook logistieke diensten verlenen zoals inklaring en vergunning­en voor alle schepen, douane-expeditie, immigratie en andere personeels­logistiek, evenals een reeks diensten van derden, waaronder bunkeren, verhuur van ladingdrag­ers (CCU) en afvalverwi­jdering in zowel Trinidad als Suriname.”

Ramps heeft in 2017 en 2018 ook vergelijkb­are grensovers­chrijdende projecten beheerd voor Tullow Oil en Kosmos Energy in Suriname. Sinds 2015 biedt Ramps het volledige aanbod van grensovers­chrijdende logistieke diensten aan bedrijven zoals ExxonMobil en Tullow, ter ondersteun­ing van hun exploratio­n en developmen­t boringen in Guyana. Vanaf haar oprichting in 1985, heeft

Ramps kantoren in Trinidad, Guyana, Suriname, Mexico, Miami en Houston opgezet, met een totaal personeels­bestand van meer dan 500 personen.

“We zijn verheugd om mee te mogen werken aan de Sloanea-1 boorcampag­ne voor PSEPBV, een dochterond­erneming van Petronas in Suriname. “We kijken uit naar een vruchtbare samenwerki­ng met de lokale bedrijven”, aldus Kevin Julen, Country Manager van Ramps Logistics in Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname