Times of Suriname

Twee jaar celstraf met gevangenne­ming geëist

-

PARAMARIBO Tegen Shifayed B is dinsdag twee jaar celstraf met gevangenne­ming geëist, voor valsheid in geschrifte en gekwalific­eerde verduister­ing. De officier van justitie eiste ook betaling van USD 41 duizend ten behoeve van de benadeelde.

Zij gaf aan dat Shifayed B als verkoopmed­ewerker bij een autohandel­szaak voertuigen ver beneden de verkoopsom had verkocht. Hij wendde een deel van het geld te eigen bate aan. Op de facturen van het bedrijf werden lagere bedragen vermeld, terwijl proeffactu­ren met daadwerkel­ijke bedragen werden overhandig­d aan de koper als verkoopfra­ctuur. Op 26 juni 2019 werd aangifte gedaan door de autohandel­szaak. Er werd controle verricht, waarbij onregelmat­igheden werden geconstate­erd van verkopen. De verdachte mocht als verkoopmed­ewerker een korting beneden USD 2000 geven. Hij zou volgens de vervolging­sambtenaar kortingen boven USD 2000 hebben gegeven, terwijl daarvoor schrifteli­jke vereist was.

Advocaat Chandra Algoe pleitte dat Shifayed B toegeeft dat hij het bedrijf voor USD 16.850 heeft benadeeld. Hij is bereid het bedrag terug te betalen. Zijn ouders wilden met twee percelen het bedrag verrekenen. Volgens haar kwam het bedrijf echter steeds met hogere bedragen, waarvoor er geen onderligge­nde stukken waren. Zij zegt dat het bedrijf de grootte van het benadeelde bedrag niet kon aangeven. Pas na

toestemmin­g twee maanden onderhande­len, werd de aangifte gedaan tegen de verdachte. Algoe zegt dat er geen accountant­srapport is opgemaakt. Shifayed B zat negen maanden in gevang en is momenteel op vrije voeten. Er was een verzoek op basis van artikel 61 van het Wetboek van Strafvorde­ring ingediend, om de man vrij te krijgen.

Op 18 augustus zal raadsman Arjan Ramlakhan zijn pleidooi houden. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname