Times of Suriname

Maskerweig­eraar sterft aan gevolgen corona

-

VS - “Laat me duidelijk zijn”, schreef Richard Rose eind april op Facebook. “Ik ga niet zo’n teringmask­er kopen. Ik ben zover gekomen door me niet in de luren te laten leggen door een hype.” Toch heeft die ‘hype’ de 37-jarige veteraan de kop gekost: hij overleed recent aan besmetting met het coronaviru­s.

Zijn overlijden heeft tot flink wat Schadenfre­ude geleid. De Facebookpo­st waarin Rose gezichtsma­skers afzweert, ging na zijn dood viraal. Mensen plaatsten er teksten onder zoals: ‘Natuurlijk selectie, rust in vrede.’ Hij zag dat zelf al een beetje aankomen. Kort voordat hij bezweek aan COVID-19, schreef hij op Facebook: “Eikels die hun oordeel al klaar hebben, moeten zich niet beschijten als ze me in de hemel tegenkomen.”

Vrienden van Rose nemen het nu voor hun maat op. “Het is niet oké dat Rick online wordt afgeslacht vanwege zijn besluit om geen masker te dragen”, zei Nick Conley in een televisie-interview. “We moeten mededogen met iemand tonen, of we het nu met hem eens zijn of niet.” Tegelijker­tijd hoopt Conley dat mensen lering trekken uit het verhaal over zijn vriend: “Mijn hoop is dat mensen zien dat dit daadwerkel­ijk gebeurt en dat mensen voorzichti­ger zijn.”

Rose was een uitgesprok­en aanhanger van Donald Trump. Met name staten waar de Republikei­nse partij van de president groot is, kampen momenteel met grote aantallen coronabesm­ettingen.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Richard Rose. (Foto: De Telegraaf)
Richard Rose. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname