Times of Suriname

Hoefdraad: “Ze zullen leren hoe moeilijk het is”

-

PARAMARIBO Het is makkelijk om vanuit de kantlijn commentaar en kritiek te leveren op het financieel beleid in tijden van zware crisis. De tijd is voor de critici aangebroke­n om te bewijzen dat zij het beter kunnen doen. Dit stelt exminister Gillmore Hoefdraad van Financiën die benieuwd uitkijkt naar de verrichtin­gen van het nieuwe kabinet en zijn opvolger, Armand Achaibersi­ng. “Ze zullen leren hoe moeilijk het is om in een crisis te regeren”, gaf hij gisteren mee aan journalist­en na de inaugurati­e van Chandrikap­ersad Santokhi en Ronnie Brunswijk als respectiev­elijk president en vicepresid­ent van Suriname.

Hoefdraad blikt terug op een zeer moeizame periode als minister van Financiën met veel tegenwerki­ng en politieke aanvallen met als doel hem het functioner­en ten behoeve van land en volk in de weg te staan. “Het was loodzwaar om geïsoleerd te staan”, zegt Hoefdraad. “Er waren vuile aanvallen, manipulati­es en we zijn internatio­naal te schande gezet. Dat is gebeurd”, zegt Hoefdraad over de oppositie die er de afgelopen tien jaar is gevoerd door met name de politieke partij VHP die nu de kar mag trekken binnen de regering.

Hij is niet ontevreden over de inspanning­en die het kabinetBou­terse heeft gepleegd om de financieel­economisch­e uitdaginge­n het hoofd te bieden. “We hebben keihard gewerkt. We hebben ons best gedaan. We hebben alles kunnen doen in een enorme crisis. Ik wens de nieuwe regering heel veel succes toe.”

Het Ministerie van Financiën wordt nu het Ministerie van Financiën en Planning. Volgens president Santokhi wordt het geen makkelijke taak om met een lege staatskas en torenhoge schuldenla­st beleid te maken. Desondanks meent hij dat zijn ‘dreamteam’ de oplossinge­n heeft om uit de verschille­nde crises te geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname