Times of Suriname

Werd onwel tijdens verhoor

-

PARAMARIBO - Faranaaz Alibaks-Hausil, directeur

van de Centrale Bank van Suriname, is in het ziekenhuis opgenomen. Zij voelde zich dinsdag bij haar verhoor onwel en moest medische behandelin­g ondergaan; zij is in verzekerin­g gesteld. Haar gezondheid­stoestand is nog niet stabiel.

Affaires

Advocaat Murwin Dubois, die samen met zijn collega Raoul Lobo juridische bijstand verleent aan de vrouw, heeft meteen na de inverzeker­ingstellin­g een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvorde­ring ingediend om haar vrij te krijgen. De rechter-commissari­s heeft woensdag het verzoek behandeld waarbij AlibaksHau­sil in het ziekenhuis is gehoord. Dubois zegt dat er

Legal Compliance Internatio­nal

niets tegen Alibaks-Hausil is. Hij weet dat zijn cliënte onder behandelin­g was van een arts. Zij moest van de arts stresssitu­aties vermijden, maar toen zij door de politie werd opgeroepen voor haar verhoor, besloot zij toch te gaan, ondanks het feit dat zij zich niet goed voelde. Zij was dinsdag vanaf half tien ’s morgens op het politiebur­eau en voelde zich rond acht uur in de avond onwel.

Zij wordt verdacht van overtredin­g van artikel 13 van de Anticorrup­tiewet, oplichting, verduister­ing, verduister­ing in dienstverb­and, verduister­ing in de hoedanighe­id van ambtenaar en overtredin­g van artikel 35a van de Bankwet. Dubois zegt dat er geen grondslag is de vrouw aan te houden. “Ik ben daar heilig van overtuigd als ik naar de zaak kijk.”

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname