Times of Suriname

OWC schenkt 60 tablets aan SPI

-

PARAMARIBO - Het Surinaams Pedagogisc­h Instituut (SPI) heeft woensdag 60 tablets gekregen die eerder aan het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) waren gedoneerd door Digicel. Het gaat om een deel van een partij die bestemd is om de online-vaardighed­en van leerlingen in het binnenland aan te scherpen.

Minister Lilian Ferrier heeft woensdag de 60 tablets overgedrag­en aan de directeur van het SPI. Ze zijn aan dit instituut gegeven, omdat het belast is met het opleiden van toekomstig­e onderwijsg­evenden die onder meer in het binnenland zullen onderwijze­n.

Hortance Promes, directeur van het SPI, is blij met dit geschenk. Ze vertelt dat ze ondanks de grootte van het instituut toch niet ontevreden is over het aantal tablets dat geschonken is, omdat dit al een hulp is. “Het is een hele mooie ochtend geworden, een heel leuke ceremonie. We hebben het geheel een feestelijk tintje gegeven, omdat we ook zitten in het jubileumja­ar van het SPI. De minister is geweest om de overdracht te doen en verder waren de directie en de leerlingen aanwezig.” Dit jaar bestaat het SPI 40 jaar. Het project is daarom in dat kader bij de minister ingediend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname