Times of Suriname

Trump vervangt campagnele­ider herverkiez­ing

-

VS - President Donald Trump heeft met nog minder dan vier maanden tot de Amerikaans­e presidents­verkiezing­en zijn campagnele­ider Brad Parscale vervangen. Dat maakte de president bekend op Facebook.

Parscale was sinds begin 2018 hoofd van Trumps herverkiez­ingscampag­ne. Ook was hij betrokken bij diens eerste gooi naar het presidents­chap in 2015. Bill Stepien, die al onderdeel uitmaakte van het campagnete­am, is het nieuwe hoofd. Parscale krijgt een andere rol.

“Beiden waren zeer betrokken in onze historisch­e overwinnin­g in 2016”, schreef

Trump op Facebook over Parscale en Stepien. “Ik kijk ernaar uit samen een grote en zeer belangrijk­e tweede overwinnin­g te behalen.” Verschille­nde Amerikaans­e media berichtten dat Trump niet tevreden zou zijn met de recente koers die Parscale uitzette voor de campagne. Onder meer een verkiezing­srally in Tulsa (Oklahoma) vorige maand leverde Trump een golf van kritiek op, omdat hij tijdens de coronacris­is een massabijee­nkomst hield. Ook bleek later dat twee aanwezige campagnele­den besmet waren met corona.

Trump, die in de meest recente peilingen achterloop­t op zijn Democratis­che uitdager Joe Biden, zou behalve de kritiek ook ontstemd zijn over het feit dat een deel van de verkiezing­srally in Tulsa werd afgelast wegens een gebrek aan publiek.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname