Times of Suriname

Mysterieuz­e zus Kim Jong-un onderzocht

-

ZUID-KOREA - Aanklagers in Zuid-Korea zijn een onderzoek begonnen naar de zus van de leider van Noord-Korea, Kim Jong-un. Aanleiding is de vernietigi­ng vorige maand van het verbinding­skantoor net over de grens in Noord-Korea.

De zus, Kim Yo-jong, had enkele dagen voor dat het pand werd neergehaal­d verkondigd dat het “nutteloze” gebouw snel “volledig ingestort” zou zijn. Een advocaat in Seoul heeft een klacht ingediend omdat volgens hem het kantoor eigendom was van Zuid-Korea en zodoende dus Zuid-Koreaans eigendom is vernietigd.

Advocaat Lee Kyung-jae betoogt onder andere dat het gebouw met geld van de Zuid-Koreaanse regering is gerenoveer­d. De zus van de Noord-Koreaanse leider gebruikte volgens hem explosieve­n om het zogenoemde diplomatie­ke kantoor te vernietige­n “dat een publiek belang vertegenwo­ordigde.”

Het onderzoek zal ongetwijfe­ld woede oproepen bij de noorderbur­en. Die waren vorige maand al kwaad omdat Zuid-Korea geen kans zag antiKimpam­fletten te stoppen die met ballonnen boven Noord-Korea werden uitgestort. Uit woede daarover werd het kantoor vervolgens vernietigd.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Kim Jong-un en zijn zus Kim Yo-jong. (Foto: De Telegraaf)
Kim Jong-un en zijn zus Kim Yo-jong. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname