Times of Suriname

Contract Schürrle ontbonden

- Borussia Dortmund heeft afscheid genomen van André Schürrle. Het contract van de aanvaller is door de club ontbonden. (Foto: AD)

VOETBAL - Borussia Dortmund heeft afscheid genomen van André Schürrle. De 29-jarige linkspoot beschikte nog over een doorlopend contract bij BVB, maar die verbinteni­s is met onmiddelli­jke ingang ontbonden.

Schürrle was net teruggekee­rd van een uitleenbeu­rt bij Spartak Moskou en lag nog vast tot 2021: Borussia Dortmund wacht dat laatste jaar echter niet meer af. De 57-voudig Duits internatio­nal was in 2016 overgekome­n van VfL Wolfsburg, won in 2017 de Duitse beker met Borussia Dortmund, maar werd tussentijd­s ook al eens verhuurd aan Fulham. “Ik heb hier een tijd met pieken en dalen gehad”, concludeer­t hij dan ook. “Ik heb echter ook veel waardevoll­e ervaring opgedaan, zowel op sportief als op persoonlij­k vlak. Ik wens deze club en zijn bijzondere achterban het beste voor de toekomst.” Dankzij de contracton­tbinding is er een wereldkamp­ioen uit 2014 op de transferma­rkt gekomen. De nu clubloze Schürrle speelde zes van de zeven wedstrijde­n in Brazilië. Hij scoorde één keer in de achtste finale tegen Algerije en twee keer tijdens de historisch­e 1-7 tegen Brazilië. In de finale tegen Argentinië gaf hij de assist op de winnende goal van Mario Götze, die ook al zonder club zit na zijn vertrek bij Borussia Dortmund. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname