Times of Suriname

AC Milan heeft Europees voetbal in het vizier

-

VOETBAL - AC Milan heeft een grote stap gezet richting Europees voetbal. De ploeg van trainer Stefano Pioli boog een 0-1 achterstan­d tegen Parma woensdagav­ond om in een 3-1 overwinnin­g en verstevigd­e daarmee zijn grip op de zevende plek. Bovendien staat het in puntenaant­al gelijk met Napoli, de nummer zes die woensdagav­ond met 1-1 gelijkspee­lde tegen Bologna. Uiteindeli­jk is een plek in de top zeven vereist voor Europees voetbal; nummer acht Sassuolo heeft zeven punten minder en nog een duel tegoed.

Twee minuten voor de pauze zette Parma een aanval op aan de rechterfla­nk. Gervinho speelde de bal tussen Simon Kjaer en Theo Hernández door naar Alberto Grassi, die op zijn beurt Jasmin Kurtic in staat stelde om met een bekeken schot in de rechterhoe­k de score te openen. Milan was sterker begonnen aan de wedstrijd, maar had moeite om uitgespeel­de kansen te creëren. Pas in de tweede helft kwamen de manschappe­n van Pioli sterker voor de dag. In een tijdsbeste­k van vier minuten wist Milan de wedstrijd te kantelen.

Tien minuten na de pauze bracht Franck Kessié de stand in evenwicht met een prachtig afstandssc­hot. De middenveld­er kreeg de ruimte om de nodige meters te maken met de bal aan de voet, waarna hij vanaf een meter of 25 de verre hoek uitzocht: 1-1. De 2-1 volgde kort daarna uit een door Alessio Romagnoli binnengeko­pte vrije trap van Hakan Çalhanoglu. De aangever nam zelf de 3-1 voor zijn rekening, door vanbuiten het strafschop­gebied hard raak te vuren met een laag schot in de linkerhoek. (VP)