Times of Suriname

Sportveren­iging Houttuin neemt speeltuin in gebruik

-

SPORT - Sportveren­iging Houttuin ziet haar lang gekoesterd­e droom werkelijkh­eid worden. De sportveren­iging heeft een speeltuin voor de kinderen van Houttuin en omgeving in gebruik genomen. De officiele opening en overdracht vonden dinsdag plaats in aanwezighe­id van minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken, directeur Sportzaken Mitchell Kisoor, bestuursle­den van SV Houttuin en enkele kinderen. Deze speeltuin is mede mogelijk gemaakt door

Rudisa Group of Companies en stichting Anma.

Anand Pherai, voorzitter van SV Houttuin, is blij dat zijn club in aanmerking is gekomen voor een speeltuin. “Het was een droom van de vereniging om dit te bewerkstel­ligen voor de kinderen van de omgeving. De kinderen hadden weinig tot geen bewegingsr­uimte en hij juicht de ontwikkeli­ng toe.” Het project is twee jaar geleden gestart om donateurs te zoeken en die heeft de vereniging ook gevonden. Pherai zegt verder dat de speeltuin nog niet gebruikt kan worden, vanwege de heersende coronapand­emie. De voorzitter zegt dat de afgelopen periode hard gewerkt is. SV Houttuin is in het afgelopen jaar uitgebreid met een zaal en minikuntgr­asveld in 2014. Minister Gopal zegt zoveel als mogelijk te investeren in de sportinfra­structuur, kunstvelde­n en speeltuine­n. Kisoor, directeur Sportzaken, zegt dat het ministerie met het plaatsen van speeltoest­ellen wil bewerkstel­ligen dat ouders of verzorgers hun kinderen uit huis kunnen brengen richting een veilige speelplek. De directeur hoopt dat dit een bijzondere verrijking mag zijn voor de buurt, zeker voor de jongeren, maar ook voor de ouders die op welke manier dan ook van de speeltuin zullen genieten. Verder kijkt de directeur uit naar continueri­ng van de samenwerki­ng om meer ontwikkeli­ng te brengen in Houttuin.

 ??  ?? Het naambord van de speeltuin van sportveren­iging Houttuin wordt onthuld terwijl een paar kinderen toekijken.
(Foto: SV Houttuin)
Het naambord van de speeltuin van sportveren­iging Houttuin wordt onthuld terwijl een paar kinderen toekijken. (Foto: SV Houttuin)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname