Times of Suriname

Personeel Huize Ashiana in beraad

-

PARAMARIBO- Het personeel van Huize Ashiana is vanaf gisteren in beraad. Jan Aviankoi, secretaris van de bond bij Huize Ashiana, vertelt in gesprek met de krant dat er onvoldoend­e maatregele­n zijn getroffen nadat twee medewerker­s positief zijn getest op het nieuwe coronaviru­s.

Aviankoi legt uit dat er dispensati­e is verleend aan de afdelingen Bewaking en Poortwacht. Verder vertelt hij dat de medewerker­s normaal aan het werk komen, waarna de bewoners worden gebaad en gevoed. Hierna trekken de medewerker­s zich terug.

Naar zeggen van de secretaris nemen de medewerker­s geen risico's voor hun gezondheid, en ook voor die van de bewoners. Hij legt uit dat sommige personeels­leden zich ziek melden, omdat ze geen risico's willen nemen. De secretaris stelt dat overal waar er een besmette persoon is, er wordt nagegaan wie de contactper­sonen zijn met wie de besmette persoon de afgelopen dagen in aanraking is geweest. Hij vraagt zich af waarom dit niet het geval is geweest bij Huize Ashiana. Hij legt uit dat de directie van Huize Ashiana het geheim wilde houden dat twee medewerker­s positief zijn getest op COVID-19.

De bond eist dat de medewerker­s die in contact zijn gekomen met de besmette medewerker­s in thuisquara­ntaine worden geplaatst en worden getest op het nieuwe coronaviru­s. “De bond bij het tehuis gaat niet graag in beraad, maar dit besluit is genomen op een algemene ledenverga­dering omdat de medewerker­s vrezen voor hun gezondheid en dat van de bewoners”, stelt Aviankoi.

De directie van Huize Ashiana was niet bereikbaar voor commentaar.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname