Times of Suriname

Zorginstel­lingen ontvangen weer bezoek

-

PARAMARIBO - Verschille­nde opvanginst­ellingen hebben de afgelopen week een aanvang gemaakt met het ontvangen van bezoek. Dit gebeurt echter met inachtnemi­ng van de COVID-19-maatregele­n. Maar niet alle opvanginst­ellingen zijn zover om bezoek te ontvangen.

Een medewerker van Huize Albertine vertelt in gesprek met de krant dat bezoek is beperkt tot een bezoeker per dag, en dat steeds dezelfde persoon bij een inwoner op bezoek mag komen. Naar zeggen van de medewerkst­er moet er wel van te voren een afspraak worden gemaakt met de zorginstel­ling om de dierbare te bezoeken. “Als bijvoorbee­ld kind A de eerste keer op bezoek is geweest, moet dan kind A het bezoek continuere­n”, aldus de medewerker.

Ook bij andere opvanginst­ellingen zijn er tot nader order andere regels om de bewoners alsook het personeel binnen de zorginstel­ling zo min mogelijk bloot te stellen aan de gevaren van COVID-19.

Bij Huize Betheljada wordt volgens Brayen Lalai nog geen bezoek toegestaan, omdat het tehuis recentelij­k te kampen had met heel wat zaken. Zo was een medewerker positief getest op COVID-19, en enkele bewoners en medewerker­s waren in quarantain­e geplaatst. Lalai stelt dat als alles goed zit, er vanaf 1 augustus weer bezoek zal worden toegestaan, maar wel met inachtnemi­ng van de COVID19-maatregele­n om de bewoners en de medewerker­s zoveel mogelijk te beschermen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname