Times of Suriname

Strafzaak Oemrawsing­h Import en Exportbedr­ijf NV staat voor requisitoi­r

-

PARAMARIBO Rechter Maytrie Kuldipsing­h wil vanwege proceseffi­ciency dat het strafvoors­tel tegen Oemrawsing­h Import en Exportbedr­ijf NV op 6 augustus wordt gedaan. De weduwe van Nitender Oemrawsing­h die een van de aandeelhou­ders is in het bedrijf, verscheen gisteren voor de rechter.

Zij werd na het overlijden van haar echtgenoot directeur van het bedrijf. Zij had voorheen geen bemoeienis met het bedrijf, waardoor zij niets afwist over de exporten. Zij had niet stilgestaa­n bij haar juridische verantwoor­delijkheid en nam het bedrijf over met alle perikelen nadat de drugsvangs­t was gedaan. Volgens haar zijn zij en haar drie kinderen momenteel aandeelhou­ders van het bedrijf. Advocaat Irvin Kanhai zegt dat de rechtspers­oon is gedagvaard. Volgens hem wordt de rechtspers­oon geliquidee­rd als een deel van de aandeelhou­ders minderjari­gen is. Kanhai zegt dat aan de civiele rechter toestemmin­g is gevraagd dat de toeziende voogd voor de minderjari­gen de aandeelhou­dersvergad­ering bijwoont.

De rechter zegt dat de

civiele zaak los staat van de strafzaak. Vanwege proceseffi­ciency wil zij niet langer wachten, waardoor zij de strafzaak heeft geplaatst voor requisitoi­r. Het bedrijf krijgt juridische bijstand van raadsliede­n Kanhai en Vishal Rambharos. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname