Times of Suriname

Dikan neemt afscheid van personeel

-

PARAMARIBO Minister Edgar Dikan heeft tijdens een sobere ontmoeting met het personeel van het Ministerie van Regionale Ontwikkeli­ng, woorden van dank uitgesprok­en voor alle ondersteun­ing die hij heeft gehad. “Zonder u had ik het niet gekund,” aldus de bewindsman op 15 juli. Dikan die op 14 augustus 2015 aantrad als deel van het kabinet Bouterse Adhin, heeft de zittingste­rmijn van de regering uitgediend. Met de regeringsw­isseling op 15 juli, is hij samen met president Bouterse en de anderen van het kabinet afgetreden.

Voorafgaan­d aan zijn dankwoord heeft Dikan vijf bussen overgedrag­en aan het personeel. Hij overhandig­de symbolisch de contactsle­utels van een van de bussen aan directeur Wilco Finisie van het Directoraa­t Regionale Ontwikkeli­ng. Finisie heeft op zijn beurt de sleutels overhandig­d aan een vertegenwo­ordiger van de afdeling Algemene Zaken, die belast is met de coördinati­e van het wagenpark.

Directeur Finisie heeft een bijzonder woord van dank uitgesprok­en richting de minister. Volgens de directeur is het dankzij zijn karakter, dat het ministerie getransfor­meerd is tot een moderne organisati­e. “RO is namelijk de trendsette­r geweest bij de hervorming van de verschille­nde directorat­en. RO is een zodanige trendsette­r dat er nu zelfs 8 directorat­en en parastatal­e instelling­en gerealisee­rd zijn onder de directe supervisie en leiderscha­p van minister Dikan. Vandaar dat het goed zou zijn hem op gepaste manier te danken voor de bijdrage geleverd in het brengen van dit stukje ontwikkeli­ng”, aldus Finisie. Minister Dikan gaf in zijn toespraak aan dat het niet gepast zou zijn om zondermeer afstand te doen van zijn functie, zonder de mensen waarmee er nauw is samengewer­kt toe te spreken en te bedanken voor het werk dat zij hebben gedaan, op welke wijze dan ook.

“Wat er op

12

augustus 2015 is aangetroff­en en wat er wordt overgedrag­en op 17 juli 2020 is meetbaar en duidelijk. De nieuwe richting waarin het ministerie is opgegaan, is door overige ministerie­s opgevolgd. Nooit eerder was er zoveel doorgroeim­ogelijkhed­en voor de mensen van RO”, aldus de scheidende bewindsman. De minister heeft aangegeven, dat elk moment en besluit in het belang was van dit land en volk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname