Times of Suriname

Select groepje fotografen legt ontspannen Koningshui­s vast

-

DEN HAAG - Het Koningshui­s mocht traditiege­trouw voor de start van de zomervakan­tie gistermorg­en poseren voor het oog van de nationale pers. Door de coronacris­is hadden koning Willem-Alexander en ook Maxima het de afgelopen maanden een stuk minder druk dan gepland. Ze verschenen, lachend en knuffelend, met hun drie dochters op de fotosessie in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

Vanwege de beperkende maatregele­n rond het coronaviru­s heeft ook de fotosessie een ander karakter. Zo werd omwille van de onderlinge afstand slechts een select aantal fotografen toegelaten.

De kleding van de oranjes was goed op elkaar afgestemd dit jaar. Een opmerkelij­k detail bleken de hakken van kroonprins­es Amalia. Ze lijkt met haar puntschoen­en boven haar moeder uit te torenen.

Aan het begin van het jaar was het de bedoeling dat de koninklijk­e agenda in het teken zou staan van de viering van 75 jaar bevrijding. Daarin pasten ook staatsbezo­eken aan Indonesië, dat in 1945 onafhankel­ijk werd, en Duitsland, en de markering van de 75e verjaardag van de Verenigde Naties. De coronacris­is die in de loop van maart na delen van Azië ook de rest van de wereld in zijn greep kreeg, maakte dat de meeste plannen in de ijskast moesten.

Het staatsbezo­ek aan Indonesië in maart ging nog net door, waarbij al werd besloten geen handen meer te schudden, maar daarna stond de agenda vrijwel geheel in het teken van corona. De laatste fotosessie van de royals was op winterspor­t in het Oostenrijk­se Lech.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. (Foto: De Telegraaf)
Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname