Times of Suriname

Haai sleurt 10-jarige jongen uit vissersboo­t

-

TASMANIË Een 10jarige jongen is bij het eiland Tasmanië door een haai uit een vissersboo­t gegrepen. Het kind werd flink toegetakel­d, maar zijn vader wist de aanval af te weren.

De haai sloeg toe op zo’n vijf kilometer van de kust in het noordweste­n van Tasmanië bij Australië. Het zeeroofdie­r sleurde de jongen uit de boot. Toen de vader in het water sprong om de jongen te redden, ging het dier ervandoor. Het kind is gewond aan zijn arm, hoofd en borst, laten de hulpdienst­en van de Australisc­he deelstaat weten. De jongen, die een reddingsve­st droeg, is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel, meldt Nieuwsblad. Aanvallen van haaien zijn uitzonderl­ijk in Tasmanië. Het is wel de vierde haaienaanv­al deze maand in Australië. Dit jaar waren er al tien incidenten.

Dinsdag raakte een vrouw zwaargewon­d bij een aanval op een eiland in de buurt van de Great Barrier Reef. Ze was daar om een documentai­re te maken over haaien. Op haar vrije dag werd ze zelf aangevalle­n door een haai. Zaterdag kwam een 15jarige jongen om het leven bij een aanval van een haai toen hij aan het surfen was in de buurt van Grafton in het oosten van het land.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname