Times of Suriname

Brazilië voorbij grens van 2 miljoen coronabesm­ettingen

-

BRAZILIЁ In Brazilië is het aantal bekende coronabesm­ettingen donderdag de 2 miljoen gepasseerd. De afgelopen 24 uur werden tienduizen­den nieuwe virusgeval­len geregistre­erd. Dat meldt het ministerie van Volksgezon­dheid. Daardoor staat de teller nu op ruim 2 miljoen infecties. De werkelijke cijfers liggen volgens het ministerie hoger omdat lang niet ieder ziek persoon is getest. Brazilië behoort tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie.

In totaal zijn bijna 77.000 mensen aan het virus overleden in het ZuidAmerik­aanse land. Daarmee is Brazilië verantwoor­delijk voor grofweg de helft van alle bijna 155 duizend coronadode­n in LatijnsAme­rika en het

Caribisch Gebied. Alleen de VS (ruim 3,6 miljoen) hebben meer besmetting­en gemeld.

De Braziliaan­se president Jair Bolsonaro, zelf ook besmet met het virus, heeft het nieuwe coronaviru­s eerder omschreven als een ‘griepje’ en toonde zich fel tegenstand­er van de coronamaat­regelen die werden ingesteld in Brazilië. Volgens hem brengen die grote schade toe aan de economie. Hij verscheen vaak zonder mondkapje in het openbaar en uitte kritiek op maatregele­n die verspreidi­ng van het virus moesten voorkomen.

Woensdag werd bij een nieuwe test duidelijk dat hij nog steeds besmet is met het virus.

(HLN)

 ??  ?? Mensen met mondkapjes in een metrostati­on in Rio de Janeiro. (Foto: De Morgen)
Mensen met mondkapjes in een metrostati­on in Rio de Janeiro. (Foto: De Morgen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname