Times of Suriname

Rusland begint grote oefening met 150.000 militairen vlakbij Oekraïne

-

RUSLAND - Het Russische leger begint met een oefening met 150 duizend militairen in het zuidwesten van het land, kondigt defensiemi­nister Sergej Sjojgoe aan volgens het Russische staatspers­bureau Tass. De aankondigi­ng komt onverwacht­s, omdat Moskou wil testen hoe snel het Russische leger kan reageren.

Behalve de militairen nemen er 26 duizend wapensyste­men, meer dan 400 vliegtuige­n en ruim 100 oorlogssch­epen deel aan de oefening. In het zuidwesten van het land zitten veel terroriste­n, zegt Sjojgoe. Ook wordt geoefend voor ‘Kaukasus-2020’, een grotere militaire oefening die gepland staat in september. In het zuidwesten grenst Rusland aan Oekraïne. Daar heeft de Oekraïense defensiemi­nister Taran vandaag ook een militaire oefening aangekondi­gd voor september. Hij hoopt dat de NAVO meedoet, zei hij

Kiev.

De relatie tussen de twee landen is al jaren gespannen, zeker nadat Rusland in 2014 het Oekraïense schiereila­nd de Krim had geannexeer­d en separatist­ische rebellen in OostOekraï­ne steunt.

(NOS)

in het parlement

in

 ??  ?? Russische tanks tijdens de grootschee­pse oefening
Russische tanks tijdens de grootschee­pse oefening

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname