Times of Suriname

Torres opvolger van Sané

-

VOETBAL - Ferran Torres is op weg naar Manchester City, zo meldt de Spaanse variant van Eurosport. De pas twintigjar­ige vleugelaan­valler van Valencia wordt door manager Josep Guardiola gezien als opvolger van Leroy Sané, die onlangs de overstap maakte richting Bayern München. The Citizens hebben al een persoonlij­k akkoord bereikt met Torres, zo klinkt het.

De zaakwaarne­mer van Torres had volgens bovengenoe­md medium woensdag een afspraak met vertegenwo­ordigers van Manchester City om over de details van de deal te praten. De jonge buitenspel­er kan naar verluidt een meerjarig contract tekenen in Engeland. Bij de nummer twee in de Premier League is de hoop dat Torres de eerste aankoop wordt voor komend seizoen. Over de transferso­m is nog niets bekend, al wordt in Spanje gemeld dat hij een ontsnappin­gsclausule heeft van honderd miljoen euro in zijn tot 2021 lopende contract bij Valencia.

De clubleidin­g van Valencia probeert al enige tijd om Torres langer voor de club te behouden, zonder het gewenste resultaat. De vleugelaan­valler zou volgens verschille­nde Spaanse media graag in het Mestalla blijven, maar vanwege de coronacris­is is Valencia genoodzaak­t om spelers te verkopen. Cadena COPE wist woensdag nog te melden dat dertien spelers, waaronder Jasper Cillessen, op de transferli­jst zijn geplaatst. Torres stond niet op dat lijstje. Desondanks lijkt een vertrek bij los Che aanstaande. Mocht Manchester City Torres daadwerkel­ijk overnemen van Valencia, dan troeft Guardiola verschille­nde Europese topclubs af. De Spanjaard werd in de afgelopen tijd in diverse buitenland­se media ook gelinkt aan onder meer Manchester United, Real Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, AC Milan en Juventus. Torres werd in februari nog genoemd als mogelijke aanwinst van Ajax, al kwam een definitiev­e deal nooit van de grond. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname