Times of Suriname

Van de Beek kan droomtrans­fer vergeten

-

VOETBAL - Donny van de Beek lijkt er niet langer op te hoeven rekenen dat Real Madrid hem deze zomer voor tientallen miljoenen overneemt van Ajax. Voorzitter Florentino Pérez was donderdag namelijk zeer duidelijk na het veroveren van de 34ste landstitel in de clubgeschi­edenis: vanwege de aanhoudend­e coronacris­is zullen er geen topaankope­n worden gepresente­erd in het Santiago Bernabéu.

“De situatie is heel slecht”, verklaart Pérez zonder omhalen na de 2-1 overwinnin­g van Real op Villarreal in een onderhoud met El Transistor. “Het is moeilijk om aan de spelers te vragen om in te stemmen met een salarisver­laging, zodat we de huidige crisis doorkomen en tegelijker­tijd grote aankopen te doen. Dat kan wel even wachten. Real Madrid zal straks weer de beste spelers vastleggen, zodra de situatie is veranderd.”

Pérez kijkt ondanks het succes op sportief gebied terug op een moeizaam seizoen, met name vanwege de uitbraak van het coronaviru­s. “Dit is zeker het moeilijkst­e seizoen geweest voor me als voorzitter. We zijn belangrijk­e inkomsten misgelopen. We hebben de spelersgro­ep verzocht om hun bijdrage te leveren (salarisver­laging van tussen de tien en twintig procent, red.). Als ze niet vrijwillig hadden ingestemd met het aanpassen van hun salaris, dan had deze club grote verliezen geleden. Het is een uitzonderl­ijke situatie.”

In verschille­nde Spaanse media verschenen de afgelopen maanden berichten dat Real circa vijftig miljoen euro overhad voor Van de Beek, terwijl ook Kylian Mbappé, Erling Braut Haaland en Paul Pogba werden genoemd als mogelijke aanwinsten. Door de duidelijke woorden van Pérez is het aannemelij­k dat de kampioen uit Madrid pas in de volgende transferpe­riode weer grote bedragen gaat uitgaven aan topspelers.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname