Times of Suriname

Kudus definitief bij Ajax

-

VOETBAL - Mohammed Kudus is definitief speler van Ajax. De Amsterdamm­ers hebben de komst van de negentienj­arige Ghanese aanvaller bevestigd. Kudus komt over van FC Nordsjaell­and en tekent een contract tot medio 2025 bij Ajax. Daarmee krijgt de aanval van coach Erik ten Hag meer vorm. De trainer was nog op zoek naar extra aanvallend­e versterkin­g na het vertrek van Hakim Ziyech. Eerder kwam Antony al over van São Paulo.

Kudus, die als flankspele­r en aanvallend­e middenveld­er uit de voeten kan en bij Ajax met rugnummer 20 gaat spelen, maakte in augustus 2018 zijn debuut voor Nordsjaell­and. Afgelopen seizoen kwam hij tot 25 wedstrijde­n en elf doelpunten in de hoofdmacht van de Deense club.

Ajax betaalt naar verluidt negen miljoen euro aan FC Nordsjaell­and voor Kudus. De club heeft geen mededeling­en gedaan over de precieze transferso­m. (VP)

 ??  ?? Gareth Bale krijgt kritiek te verwerken van Dimitar Berbatov. Hij vindt dat Bale zich onprofessi­oneel en respectloo­s opstelt bij Real Madrid. (Foto: AD)
Gareth Bale krijgt kritiek te verwerken van Dimitar Berbatov. Hij vindt dat Bale zich onprofessi­oneel en respectloo­s opstelt bij Real Madrid. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname