Times of Suriname

NFL-club Washington Redskins in opspraak door seksuele intimidati­e

-

RUGBY - Binnen de organisati­e van American footballcl­ub Washington Redskins heerst een cultuur van seksuele intimidati­e. Dat verklaren vijftien voormalige werkneemst­ers van de club in de Washington Post.

De vrouwen werkten tussen 2006 en 2019 bij de Redskins en hadden in die periode naar eigen zeggen geregeld te maken met seksuele intimidati­e of ongewenst gedrag.

Slechts één van de vijftien vrouwen wil openbaar haar verhaal doen in de krant. Emily Applegate, die in 2014 en 2015 op de marketinga­fdeling van de Redskins werkte, vertelt dat de werkneemst­ers werd aangespoor­d om strakke kleding te dragen bij gesprekken met klanten. De club zou niets hebben gedaan met klachten over onder meer betasting en ongepaste opmerkinge­n. De andere veertien vrouwen spraken op voorwaarde van anonimitei­t met de krant, omdat ze bij hun vertrek bij de Redskins een geheimhoud­ingsverkla­ring hadden onderteken­d.

“Mijn periode bij de Redskins was de vreselijks­te ervaring uit mijn leven”, zegt Applegate. „Maar we tolereerde­n het, want ze herinnerde­n ons er vaak aan dat als we zouden klagen, er duizend mensen zouden klaarstaan om onze baan zo over te nemen.”

Washington Redskins, dat onlangs aankondigd­e de naam en het logo van de club te gaan veranderen vanwege de gevoelighe­den daarvan, heeft advocaten ingeschake­ld om de aantijging­en te onderzoeke­n. „We nemen deze zaak heel serieus”, zegt de clubleidin­g. Inmiddels zouden drie medewerker­s zijn ontslagen, onder wie speaker Larry Michael en directeur Alex Santos.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname