Times of Suriname

British Airways stuurt hele Boeing 747-vloot per direct met pensioen

-

LONDEN - British Airways, de luchtvaart­maatschapp­ij met de grootste Boeing 747-vloot ter wereld, stopt per direct met vliegen met de jumbojets. Het besluit heeft alles te maken met de COVID-19-uitbraak, waardoor het aantal passagiers in een vrije val is beland.

“Het is onwaarschi­jnlijk dat onze prachtige Queen of the Skies ooit nog commerciee­l wordt ingezet door British Airways”, heeft de Britse nationale luchtvaart­maatschapp­ij vrijdag laten weten. De vloot van de Britten telt 31 jumbojets. KLM besloot aan het begin van de coronacris­is al om de 747 met vervroegd pensioen te sturen. Later werd het toestel toch weer uit de hangaar gehaald, om gebruikt te kunnen worden voor vrachtvluc­hten. British

Airways laat weten dat het meer vluchten zal uitvoeren met de nieuwe en veel zuinigere A350 en B787. De iconische Boeing 747 heeft vier motoren en is een stuk lawaaiiger en minder zuinig dan nieuwere toestellen. De jumbojet stamt uit 1969. Het toestel verdwijnt als gevolg van de coronacris­is versneld uit de luchtruime­n, net als het grootste toestel van concurrent Airbus, de eveneens viermotori­ge A380. British Airways ontving de eerste Boeing 747 in juli 1989, en de laatste tien jaar later, in april 1999. Op het hoogtepunt had de maatschapp­ij 57 stuks. De toestellen werden al uitgefasee­rd, de laatste zou er in 2024 uit gaan.

( NU )

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname